Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës

Integrim dhe Siguri

Objektiv madhor i AAK në katër vitet e ardhshme të qeverisjes së saj është anëtarësimi i vendit në NATO dhe BE.

AAK-ja është e përkushtuar që të ndërtojë Forcat e Armatosura të Kosovës, përmes transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Forca fuqiplote shtetërore të sigurisë, bazuar në standardet dhe kriteret Perëndimore.

Kosova do të ketë nevojë për një mekanizëm të sigurisë, të ngjashëm me të gjitha shtetet e tjera. Kjo do të jetë një forcë profesionale, e cila do të garantojë sigurinë e shtetit të Kosovës dhe që do të jetë në gjendje t’u ofrojë përkrahje autoriteteve civile në kohëra të krizave, siç është rasti në shtetet e tjera evropiane.

Gjithashtu, do të jetë me rëndësi që si anëtare e ardhshme e NATO-s dhe BE-së, Kosova të luajë rolin e saj në ruajtjen e paqes në regjion.

Për katër vitet e ardhshme, AAK-ja do të:

  • Transformojë Forcat e Sigurisë së Kosovës (FSK) në Forca të Armatosura të Kosovës.
  • Arrijë liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës me shtetet e BE-së
  • Do të aftësojë Kosovën për të qenë anëtare e BE-së brenda katër vjetësh
  • Përmbushë kriteret dhe standardet e NATO-s
  • Arrijë pjesëmarrjen e Kosovës në Partneritetin për Paqe dhe misionet paqe-ruajtëse nëpër botë.
  • Statusi i kandidatit për anëtarësim në BE.

Me AAK Kosova do të ketë Strategjisë Gjithëpërfshirëse për të luftën kundër terrorizmit dhe për krijimin e rajonit paqësor.

Kosova do të jetë prijëse e iniciativave shtetërore për të luftuar terrorizmin ndërkombëtar.

Kosova do të jetë partneri kryesor i SHBA-ve në rajonin e Ballkanin për luftën kundër terrorizmit ndërkombëtar.

Prano njoftimet

Na ndiqni në: