Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës

Këshilli Drejtues

Këshilli Drejtues i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës përbëhet nga 127 anëtarë, të dalë pas Kuvendit të VI-të Zgjedhor të AAK-së, të mbajtur me 2 korrik 2015. Në bazë të Nenit 18 të Statutit të AAK-së, Këshilli Drejtues përbëhet nga: Kryetari i AAK-së, Nënkryetarët, Sekretari i Përgjithshëm, Sekretari Organizativ, Kryetarët e zgjedhur të Degëve, deputetët e Kuvendit të Kosovës nga radhët e AAK-së, nga 5 përfaqësues të zgjedhur nga Aleanca e Gruas dhe Aleanca e të Rinjve, si dhe 70 anëtarë që janë zgjedhur me votë të drejtpërdrejtë. Po ashtu për shkak se katër kandidatët e fundit, prej 70 deri në 73 kanë numër të njejtë të votave, Këshilli Drejtues me votë formale e zyrtarizon zgjedhjen në Këshill Drejtues për kandidatët 71, 72 dhe 73.
 

 


Këshilli Drejtues zgjedhet nga Kuvendi dhe është organi më i lartë në mes të dy kuvendeve zgjedhore. Këshilli Drejtues mblidhet së paku një herë në tre muaj dhe sipas nevojës. Anëtarët e Këshillit Drejtues njoftohen me datën dhe rendin e ditës së mbledhjes së paku 10 ditë përpara. Këshilli Drejtues mund të thirret edhe në mbledhje të jashtëzakonshme. Këshillin Drejtues e thërret dhe udhëheqë Kryetari i AAK-së (ngjashëm në të gjitha nivelet e organizimit). Mbledhjet e Këshillit Drejtues mund të thirren edhe nga 1/3 e anëtarëve të Këshillit Drejtues (ngjashëm në të gjitha nivelet e organizimit).Këshilli Drejtues (në të gjitha nivelet e organizimit), me propozim të Kryetarit dhe konform dispozitave të këtij statuti, përcakton periudhën kohore për mbajtjen e zgjedhjeve të brendshme në AAK.
 

Këshilli i ri Drejtues i Aleancës ka përbërjen si vijon:

LISTA E KËSHILLIT DREJTUES TË AAK-së

                              (2013 – 1015)

 

Ahmet Isufi

Ali Berisha

Blerim Kuqi

Valon Tolaj

Bekë Berisha

Shkumbin Demaliaj

Musa Gjakova

Fatos Mani

Rita Begolli

Vasilika Zotaj

Sejdë Tolaj

Zelfije Pllana

Riza Smaka

Kushtrim Brahimaj  

Argjend Zenaj

Gazmend Abrashi

Qendrim Alija

Naim Ferati

Alberton Sahiti  

Nexhmedin Shala

Bahri Gashi

Burbuqe Bakija-Deva

Kimete Bajraktari

Saranda Hyseni

Imer Rusinovci

Talat Gjinolli

Fatmir Azizi

Ajet Ahmeti

Jonuz Salihaj

Zeqir Kiqina

Gani Dreshaj

Halil Gashi

Ilirjana Gafurri

Mehmet Osaj

Fatmir Humolli

Dervish Tahiri

Samir Bytyqi

Haxhi Ferati

Bashkim Ramosaj

Haki Shatri

Liridon Beqiri

Xhavit Alia

Donjeta Ahmetaj -Rexha

Alban Dermaku

Shqipe Berisha- Maliqi

Xhevat Demiri

Drita Kukaj

Mazllom Kumnova

Ahmet Asllani

Ibrahim Selmanaj

Agim Elshani

Leonita Jasiqi

Imer Thaçi

Ferinaze Isufi

Vlora Tafilaj

Fadil Gashi

Bajram Kelmendi

Idriz Selimaj

Reshat Alija

Besa Qirezi

Luan Jaha

Xhemile Murati

Burim Gerguri

Nadire Hoxha

Agim Kameri

Ajtene Shahiqi

Basri Lenjani

Sadik Halitjaha

Daut Haradinaj

Pal Lekaj

Bali Muharremaj

Teuta Haxhiu

Rrustem Berisha

Time Kadriaj

Lahi Brahimaj

Xhafer Gashi

Rasim Selmanaj

Agron Kuçi

Avni Arifi

Fatmir Gashi

Ardian Gjini

Smajl Latifi

Rexhep Kadriu

Faton Jakupi

Enver Gashi

Lulzim Kabashi

Xhavit Zariqi

Fitim Selimi

Zenun Elezaj

Afrim Salihu

Lutfi Bilalli

Esat Peci

Selami Saiti

Menduh Vlashi

Ylber Bajra

Isak Musliu

Bashkim Krasniqi

Ahmet Grajqevci

Fadil Halimi

Avdullah Gashi

Mujë Pajaziti

Qazim Xani

Gëzim Alushi

Lulzim Peci

Rushit Rushiti

Fehmi Aliu

Burim Azemi

Shaqir Isufi

Diellza Hoti – ARK

Herolind Zariqi – ARK

Drin Veselaj – ARK

Ekrem Ahmeti – ARK

Faton Lokaj – ARK

Mirlinda Tishuku –Sadiku - AGK

Zarife Behluli - ARK

Arbresha Ajdini Nallbani - AGK

Rina Ajeti - AGK

Hidajete Krasniqi - AGK

 

Prano njoftimet

Na ndiqni në: