Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës

Aleanca e të Rinjëve

Aleanca e të Rinjve të Kosovës (ARK) është organizatë rinore e cila funksionon në kuadër të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës. ARK merret me organizimin e veprimtarive të ndryshme në dobi të rinisë dhe punon në ofrimin e të rinjve në AAK me qëllim që të rinjtë të jenë faktor i rëndësishëm në institucionet vendimmarrëse në AAK dhe përmes kësaj edhe në institucionet qeveritare shtetërore.

AAK, si partia me vlerat, programet dhe vizionet më zhvillimore për vendin, vazhdon të ofrojë mundësi dhe hapësirë për të rinjtë, madje të zhvillojë idetë dhe perceptimet e tyre mbi realitetin politik të vendit tonë.

ARK angazhohet fuqishëm që të rinjtë të gjejnë mundësinë për të dhënë kontributin dhe kapacitetin e tyre në fushën e politikbërjes. Rinia sot përbën pjesën më të madhe të popullsisë së Republikës së Kosovës, dhe përbën vlerën më të madhe që meriton të jetë faktor sot dhe nesër. ARK ofron pikërisht këtë hapësirë që rinia të jetë fuqi vendimmarrëse dhe të jetë zë që vendos për politika shtetërore brenda vendit tonë.

ARK punon në bazë të strategjive të punës, planeve dhe aktiviteteve të ndryshme që të ofrojë alternativë parimore për të rinjtë e vendit. Këto strategji dhe aktivitete fokusohen në mekanizma të shumtë të funksionimit nga fusha e arsimit, ekonomisë, shëndetësisë, kulturës e politikbërjes rinore në Kosovë.

Vlerat dhe mundësitë që ofron lideri ynë Ramush Haradinaj dhe AAK janë motive që të vazhdojmë të kontribuojmë në ARK, duke pasur parasysh edhe faktin që subjekti ynë politik po rritet dita ditës në mënyrë të hovshme.
Rinia kosovare ka arritur shkallë të lartë vetëdijësimi, duke kuptuar vendin e vlerave dhe mundësive që të kontribuojnë në proceset zhvillmore të vendit që do të ndodhin në të ardhmen vetëm më një udhëheqje dinjitoze që ofron z.Ramush Haradinaj përkrah me rininë e Kosovës. Kjo rritje e numrit të të rinjve në AAK është dëshmia më konkrete se të rinjtë do të kenë influencë vendimmarrëse edhe brenda subjektit tonë politik e përmes kësaj edhe në institucionet vendimmarrëse shtetërore.

 

Diellza Hoti, Kryetare e ARK-së

E-mail:  diellza.diellzahoti@hotmail.com
Mobile:  044/120 298

 

Herolind Zariqi, Nënkryetar i parë i ARK-së

E-mail: h.zariqi@gmail.com

Tel: 049/ 600 683

Prano njoftimet

Na ndiqni në: